voetbalzone

Ex-gevangene King vindt na elf maanden onderdak bij Coventry City

Erik van Dam20 sep 2010, 17:43
Laatst bijgewerkt: 20 sep 2010, 17:43
Advertentie

Marlon King keert terug in het profvoetbal. Coventry City, dat momenteel elfde staat in het Championship, maakt maandag bekend dat het de dertigjarige Jamaicaan een contract heeft laten tekenen. De overeenkomst van de aanvaller loopt tot het einde van het huidige seizoen, zo laten de Sky Blues via de officiële kanalen weten.

De dertigjarige King zat sinds oktober achter slot en grendel, nadat hij een twintigjarige vrouw had mishandeld in een Londense nachtclub. Nadat hij werd veroordeeld, maakte zijn toenmalige club Wigan Athletic direct bekend dat zij de aanvaller had ontslagen. Sinds King weer uit de gevangenis was, zocht hij transfervrij naar een nieuwe werkgever.

“Ik ben ervan overtuigd dat ik op het veld nog nuttig werk kan leveren en me ernaast voorbeeldig kan gedragen”, zei King, die eerder al eens in de gevangenis zat voor autodiefstal en nog moet vrezen voor een volgende straf wegens geweldpleging, al eerder. “Ik wil nooit meer terug naar de situatie van vroeger.” King speelt al vanaf 1998 in Engeland.

Bezig met laden …