voetbalzone

Ex-jeugdspeler Feyenoord leert veel bij Caen

17 nov 2008, 21:01
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2008, 21:01
Advertentie
Rajiv van la Parra werd deze zomer door Franse scouts weggeplukt uit de jeugdopleiding van Feyenoord. De zeventienjarige middenvelder maakte begin deze maand zijn debuut in dienst van Caen en geniet van wat hij meemaakt. “Ik zie dit allemaal als extraatjes.”

Van la Parra had in Rotterdam nog geen contract toen de scouts van Caen op bezoek kwamen. In het Algemeen Dagblad verhaalt de speler over wat volgde. “Caen had een duidelijk verhaal. Ze wilden mij voor drie seizoenen contracteren, maar omdat de stap naar Frankrijk groot zou worden, werd mij ook een vierde seizoen aangeboden. Als leerjaar, om te kunnen wennen aan het land en de speelwijze van Caen.”

De knoop werd doorgehakt en Van la Parra, jeugdinternational namens Nederland, koos voor het avontuur in Frankrijk. “Dat vatte meneer Bosz sportief op. Hij vertelde dat ze mij absoluut nog een contract hadden willen aanbieden, maar dat ik als B1-speler nog net te jong was. Hij begreep dat mijn besluit al vast stond en dat ik hoe dan ook zou vertrekken. Feyenoord zou mij in de gaten blijven houden, vertelde hij nog.”

Tussen zijn Franse medespelers en onder het bewind van trainer Franck Dumas gedijt Van la Parra goed, zo geeft hij in het dagblad aan. “Er waren mensen die deze stap niet slim vonden. Ik zat al negen jaar in de jeugdopleiding bij Feyenoord en heb ook nog een jaar bij Excelsior gespeeld. Dit voelde als een unieke kans. Caen is een mooie club waar een ster als William Gallas is opgeleid. Ik maak hier een andere voetbalcultuur mee."

"Ik word hier veel sterker", besluit Van la Parra. "Natuurlijk volg ik de ontwikkeling van Leroy Fer en Georginio Wijnaldum met veel interesse. Het is geweldig dat zij de kans krijgen. Maar het betekent niet dat ik spijt heb van deze stap. Dit was de juiste beslissing, dat voel ik echt elke dag.’’
Bezig met laden …