voetbalzone

Ex-Liverpudlian kondigt afscheid aan en neemt uniek record mee

Matthijs van Laar22 mei 2014, 18:53
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2014, 18:53
Advertentie
voetbalzone

Craig Bellamy heeft na zeventien seizoenen een einde gemaakt aan zijn loopbaan als profvoetballer. Cardiff City, de club waarvoor de 34-jarige aanvaller de laatste twee seizoenen speelde, maakt dat nieuws donderdagavond wereldkundig via de officiële website. De Welshman speelde in totaal 423 wedstrijden in het betaalde voetbal.

De 78-voudig international speelde in totaal voor acht clubs in de Premier League, waaronder Newcastle United, Liverpool en Manchester City. Bij eerstgenoemde club beleefde hij zijn doorbraak. Via een kortstondige verhuurperiode bij Celtic en een jaartje Blackburn Rovers kwam Bellamy in 2006 bij Liverpool terecht, dat op dat moment net de Champions League had gewonnen. Een groot succes werd zijn avontuur op Anfield niet.

Via West Ham United belandde de flamboyante aanvaller in 2009 bij Manchester City, dat hem twee seizoenen onder contract had staan. Tussendoor speelde Bellamy al op huurbasis voor Cardiff City, de club die hem twee jaar daarna zou overnemen van Liverpool. In 2011 keerde de vleugelspeler namelijk voor een jaar terug bij the Reds. De afgelopen twee jaar was Bellamy in Cardiff goed voor 55 wedstrijden en 6 doelpunten. The Bluebirds degradeerden onlangs naar de Championship.

De Welshman gaat overigens met pensioen in de wetenschap dat hij een uniek record op zak heeft: hij is de enige speler in de historie van de Premier League die voor zeven verschillende clubs het net heeft weten te vinden.

Bezig met laden …