voetbalzone

Ex-Oranje-international neemt na gedenkwaardige jaren afscheid in Sydney

Thijs Post05 mei 2016, 11:54
Laatst bijgewerkt: 05 mei 2016, 11:54
Advertentie

Romeo Castelen neemt na twee seizoenen afscheid van Western Sydney Wanderers, dat in de Australische A-League net naast de titel greep. Via de officiële kanalen laat de club weten dat de 33-jarige Castelen na twee seizoenen gaat vertrekken.

/

Castelen werd in 2014/15 verkozen tot Speler van het Jaar van de club en zijn beste wedstrijd speelde hij onlangs in de play-offs om de landstitel. In de halve finale nam Western Sydney Wanderers het op tegen Brisbane Roar en die wedstrijd eindigde in een gedenkwaardige 5-4. Na 23 minuten spelen stond het 0-3, maar mede door een hattrick van Castelen plaatste WSW zich toch voor de finale.

“Ik ben blij dat ik de mensen in Australië mijn talent en mijn kwaliteiten heb kunnen tonen. Het respect van de fans was fantastisch”, laat Castelen weten. “Ik wil coach Tony Popovic bedanken. Dankzij hem kwam ik naar deze club en ik respecteer hem als een man, als een leider en als een coach. Het was een fantastische tijd, maar nu scheiden de wegen en gaan we verder.” Castelen, tienvoudig international van het Nederlands elftal, speelde in het verleden bij onder meer ADO Den Haag, Feyenoord en Hamburger SV.

Bezig met laden …