voetbalzone

Ex-Oranje-international twijfelt: 'Maar financiële aspect nooit belangrijkste'

Matthijs van Laar05 jun 2014, 16:40
Laatst bijgewerkt: 05 jun 2014, 16:40
Advertentie
voetbalzone

Het ziet ernaar uit dat Orlando Engelaar na een jaar in de A-League het boek-Australië sluit. De veertienvoudig Oranje-international twijfelt of hij nog een jaar zo ver van huis wil zijn en bovendien zal hij worden gekort op zijn salaris. De komst van David Villa naar Melbourne City betekent namelijk dat de Nederlander zijn status als marquee player verliest.

De 34-jarige Engelaar zegt in gesprek met Voetbal International te gaan bekijken wat zijn opties zijn. Zijn contract is verlopen en een eerste gesprek staat nog op de rol. "Er is nog niets definitief besloten. Maar al een tijdje twijfel ik of ik nog een jaar zo ver van huis wil zijn", zegt de ex-speler van onder meer FC Twente en PSV in het weekblad.

De komst van Villa heeft daar ook mee te maken. De Spaans international wordt met ingang van komend seizoen de speler bij wie de club zich niet hoeft te houden aan een salarisplafond, waardoor Engelaar genoegen moet nemen met een minder hoog loon. "Op zich geen probleem, aangezien het mij in Australië vooral om het avontuur ging", zegt hij echter. "Het financiële aspect heb ik nooit het belangrijkste gevonden."

Bezig met laden …