voetbalzone

Ex-PSV’er heeft aandeel in vriendschappelijke overwinning van Brazilië

Daniel Cabot Kerkdijk08 jun 2015, 00:08
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2015, 00:08
Advertentie

Brazilië heeft zondag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Mexico gewonnen. De ploeg van bondscoach Dunga zegevierde in Sao Paulo met 2-0, na doelpunten van Philippe Coutinho en ex-PSV’er Diego Tardelli. Sinds de rentree van Dunga als bondscoach heeft Brazilië al zijn interlands in winst omgezet: negen overwinningen, met slechts twee goals tegen.

Coutinho opende na nog geen half uur spelen de score. Hij ontving de bal van Luis Filipe, ontdeed zich van Hugo Ayala en schoot het leer uit een moeilijke hoek achter doelman José Corona: 1-0. Negen minuten later was het opnieuw raak: Tardelli ontving de bal na een goede actie van Elias en verdubbelde op eenvoudige wijze de score: 2-0.

Na de onderbreking leunde Brazilië op de voorsprong en zorgde Mexico amper voor gevaar. Jesús Corona van FC Twente werd een kwartier voor tijd naar de kant gehaald. Brazilië speelt komende woensdag nog in Porto Alegre tegen Honduras. Een tiende zege op rij zou een flinke opsteker zijn in aanloop naar de eerste Copa América-wedstrijd tegen Peru.

Bezig met laden …