voetbalzone

Ex-PSV'er Koné maakt voor miljoenen droomoverstap naar Engeland

Daniel Cabot Kerkdijk14 aug 2012, 19:20
Laatst bijgewerkt: 14 aug 2012, 19:20
Advertentie
/

Arouna Koné is komend seizoen op de Engelse velden te bewonderen. Wigan Athletic maakt dinsdagavond melding van de komst van de aanvaller, die naar verluidt voor 3,5 miljoen euro van het Spaanse Levante wordt overgenomen. De 28-jarige Ivoriaan sloeg aanbiedingen uit Rusland en het Midden-Oosten af om in zijn droomcompetitie aan de slag te kunnen.

Koné speelde afgelopen seizoen op huurbasis voor Levante. Eerder was er nog sprake van een verplichte terugkeer naar zijn eigenlijke werkgever Sevilla, mits hij minimaal achttien goals zou maken. Zijn productie bleef echter op zeventien steken, tot vreugde van Koné zelf. Hij tekende in mei een nieuw eenjarig contract met Levante, met een optie voor nog een seizoen, maar de samenwerking wordt per direct verbroken.

Het verblijf van Koné in Sevilla was weinig succesvol. De Ivoriaan kwam door blessureleed en uitleenbeurten aan Hannover 96 en Levante maar tot veertig competitiewedstrijden en één treffer sinds zijn komst in de zomer van 2007 van PSV. Eerder was de aanvaller actief voor Lierse SK en Roda JC.

Bezig met laden …