voetbalzone

Ex-PSV’er opgehemeld: ‘United deed er alles aan, veel clubs wilden hem’

Peter Nusselder22 jun 2015, 11:47
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2015, 11:47
Advertentie

Manchester United-trainer Louis van Gaal kan komend seizoen een beroep doen op Memphis Depay, maar de vleugelspits is niet de enige voormalig PSV’er die de Nederlandse coach tot zijn beschikking heeft op Old Trafford. Ook middenvelder Andreas Pereira heeft een verleden in Eindhoven.

voetbalzone

De negentienjarige belofte verruilde Lommel United in 2005 voor PSV en maakte zes jaar later de overstap naar Man United, waar hij afgelopen seizoen zijn debuut mocht maken in de hoofdmacht. De middenvelder werd geboren in België en speelde interlands voor verschillende Belgische jeugdteams, maar kwam op het WK Onder-20 uit voor Brazilië, het land van zijn vader. Met die ploeg bereikte Pereira de finale.

Ondanks een doelpunt kon de Belgische Braziliaan niet voorkomen dat Servië er met de wereldtitel vandoor ging, maar met zijn spel heeft Pereira indruk gemaakt op clubgenoot Marouane Fellaini. “Andreas is een groot talent”, vertelt de lange Belg op de officiële website van United. “De club heeft er alles aan gedaan om hem vast te leggen”, doelt Fellaini op het nieuwe contract dat de middenvelder onlangs tekende, “omdat veel clubs hem wilden hebben. Hij moet zeker zo doorgaan.”

Bezig met laden …