voetbalzone

Ex-speler Ajax en Liverpool adviseert Klopp: ‘Laat hem zondag starten’

Daniel Cabot Kerkdijk23 dec 2015, 23:40
Laatst bijgewerkt: 23 dec 2015, 23:40
Advertentie

Als het aan Jan Mölby ligt, staat Christian Benteke op Boxing Day in de basisopstelling van Liverpool. Volgens de oud-speler van onder meer Ajax en Liverpool moet Jürgen Klopp niet experimenteren als de resultaten tegenvallen. Sinds de aanstelling van Klopp op Anfield verscheen Benteke slechts zeven van de veertien duels aan het startsignaal.

voetbalzone

Liverpool weet sinds 2 december niet meer wat winnen is: de duels met Newcastle United (2-0) en Watford (3-0) gingen verloren en tegen FC Sion (0-0) en West Bromwich Albion (2-2) werd geremiseerd. “Benteke moet zondag tegen Leicester City starten”, zo blikte Mölby vooruit op de ontmoeting tussen the Reds en de verrassende koploper van de Premier League.

“Als je niet goed speelt, en dat overkomt Liverpool nu, dan is het niet het moment om nieuwe dingen uit te proberen of spelers op andere posities op te stellen”, zo benadrukt de levende legende van de Merseyside-club. “Een valse nummer negen en een driemansvoorhoede tegen Watford, dat werkte gewoon niet. Benteke zal Liverpool een aanspeelpunt geven en een manier van spelen. Het zal een wedstrijd worden die alle kanten op kan.”

“Dan zal Liverpool behoefte hebben aan een speler als Benteke. Een aanvaller die je de bal in de voeten kan aanspelen en die voor rust kan zorgen.” Benteke kwam afgelopen zomer voor liefst 46 miljoen euro over van Aston Villa. In zeventien officiële duels kwam de Belgisch international tot vijf doelpunten.

Bezig met laden …