voetbalzone

Ex-speler FC Twente breekt enkel en casht 1,6 miljoen: ‘Ik ben er blij mee’

Gijs Freriks08 dec 2013, 09:40
Laatst bijgewerkt: 08 dec 2013, 09:40
Advertentie
/

Anouar Diba kan de komende maanden niet in actie komen voor zijn club Al-Wakrah. De dertigjarige aanvaller heeft vrijdag in het duel met zijn ex-club Qatar SC (1-1) zijn enkel gebroken. De linkspoot is direct geopereerd. Diba kreeg deze week echter ook goed nieuws te horen.

De enkelvoudig Marokkaans international won een rechtszaak tegen Al-Nasr, waar hij in het seizoen 2009/10 onder contract stond. Die club kwam zijn financiële verplichtingen niet na en Diba werd na een lange procedure en een hoger beroep bij het arbitragehof CAS in het gelijk gesteld. Al-Nasr moet de linkspoot, die in Nederland voor FC Twente en NAC Breda speelde, binnen zes maanden 1,6 miljoen euro betalen, meldt Voetbal International.

“Ik ben er blij mee, maar kan met die 1,6 miljoen geen nieuwe enkel kopen. Ik bedoel te zeggen: het geld weegt niet op tegen die blessure”, zegt Diba, die dit seizoen in negen wedstrijden al zes keer scoorde en zes assists leverde in de Qatar Stars League. Het contract van Diba loopt af, maar de voorzitter heeft hem reeds een nieuwe verbintenis beloofd. “Dat is mooi om te horen, maar ik focus mij nu op mijn herstel.”

Bezig met laden …