voetbalzone

Ex-spits PSV en Barça breekt been tijdens vijfde duel in Griekenland

Erik van Dam16 okt 2011, 00:09
Laatst bijgewerkt: 16 okt 2011, 00:09
Advertentie
/

Eidur Gudjohnsen hoopte dit seizoen een leuk jaar te beleven bij AEK Athene, maar dat zit er voorlopig niet meer in. De 33-jarige spits uit IJsland brak zaterdagavond zijn been in de competitiewedstrijd tegen Olympiakos Piraeus. Vlak na rust moest Gudjohnsen het veld ernstig geblesseerd verlaten; de kans bestaat dat hij de rest van het seizoen mist vanwege zijn kwetsuur.

Voor rust kwamen eerst Olympiakos en later AEK beide tot scoren. Net na het begin helft twee raakte Gudjohnsen zwaar geblesseerd en onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat zijn been gebroken is. De IJslander, die midden jaren negentig uitkwam voor PSV en nadien de clubkleuren verdedigde van onder meer Chelsea, Barcelona en AS Monaco, kwam pas in de zomer naar Griekenland.

Hij tekende bij AEK een contract voor twee seizoenen en liet in zijn eerste vier wedstrijden (twee keer basisspeler, twee keer invaller) één doelpunt noteren. Gudjohnsen staat nu echter sowieso vijf maanden aan de kant; de kans is groot dat de revalidatie die hij daarna begint hem tot het einde van het seizoen zal bezighouden.

Bezig met laden …