voetbalzone

Ex-talent van PSV droomt: ‘Dan is het Braziliaans elftal realistisch’

Dominic Mostert02 nov 2016, 09:40
Laatst bijgewerkt: 02 nov 2016, 09:40
Advertentie

Andreas Pereira voelt zich thuis in Spanje. De middenvelder wordt dit seizoen door Manchester United verhuurd aan Granada, waarvoor hij negen competitieduels speelde. De grootste wedstrijd vond zaterdag plaats: met Granada ging Pereira in Camp Nou met 1-0 onderuit bij Barcelona.

/

De twintigjarige technicus, in 2011 van PSV naar United vertrokken, koos voor Spanje om meer speeltijd te krijgen. "Mijn plan is om hier ervaring op te doen, wekelijks wedstrijdritme op te bouwen en dan sterker terug te keren naar United, met meer kennis van het voetbal", vertelt Pereira aan Manchester Evening News. "Ik voel mezelf iedere wedstrijd beter worden. Ik denk dat ik een goede toekomst tegemoet ga bij United. De mensen bij de club hebben mij daar ook van overtuigd."

Pereira is geboren in België, maar wil het Braziliaans elftal vertegenwoordigen. Hij kwam al voor meerdere jeugdploegen in actie. "De volgende stap is lastig: het eerste elftal van Brazilië. Maar als ik het hier goed doe en straks bij United ook weer, dan is het realistisch", vermoedt Pereira. De voormalig PSV'er zette vorig jaar zijn krabbel onder een contract tot 2018 bij United, met de optie om een jaar langer door te gaan.

Bezig met laden …