voetbalzone

Ex-Toffee Donovan staat open voor terugkeer in Premier League

Bart Kruyt13 mei 2010, 21:36
Laatst bijgewerkt: 13 mei 2010, 21:36
Advertentie

Landon Donovan kende dit seizoen een succesvolle huurperiode bij Everton, maar moest op last van zijn club LA Galaxy terugkeren naar de Verenigde Staten. De 28-jarige Amerikaan, die op het aanstaande WK met zijn land aantreedt tegen Engeland, staan niet onwelwillend tegen een toekomstige terugkeer in de Premier League, zo verklaarde hij donderdag tegenover Sky Sports.

/

Donovan speelde slechts tien duels voor Everton, maar maakte in drie maanden veel indruk bij The Toffees. Trainer David Moyes wilde de aanvaller dolgraag voor de club behouden, maar LA Galaxy was onverbiddelijk en haalde hem terug naar de Major Soccer League. “Misschien keer ik ooit terug”, vertelt Donovan, “als de kans zich voordoet en Everton mij inderdaad terugwil. Dan zal ik er zeker goed over nadenken.” Donovan speelde in maart zijn laatste duel voor Everton en kreeg van Moyes een publiekswissel tegen Birmingham City. Hij scoorde tweemaal voor de club uit Liverpool.

Over het naderende WK is Donovan, die in Europa ook voor Bayer Leverkusen en Bayern München speelde, positief. “Wij zijn Amerikanen, dus we willen altijd winnen, ook dit WK. Maar is dat realistisch? Waarschijnlijk niet. Als we de groepsfase, met Engeland, Algerije en Slovenië als tegenstanders, overleven, dan hebben we het erg goed gedaan. Alles wat daarna komt is voor ons een pure bonus. We zijn ervan overtuigd dat we het ver kunnen schoppen.”

Bezig met laden …