voetbalzone

Ex-Vitessenaar breekt door onder Klopp: ‘Een van de allerbeste trainers’

Dominic Mostert15 dec 2017, 07:25
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2017, 07:25
Advertentie

Dominic Solanke breekt door bij Liverpool. Eind vorige maand kreeg de aanvaller in het duel met Stoke City (0-3 zege) voor het eerst een basisplaats in de Premier League en ook zondag in de derby tegen Everton (1-1) begon Solanke vanaf de aftrap. De Engelsman, die afgelopen zomer overkwam van Chelsea nadat zijn contract afliep, is blij met zijn kansen onder Jürgen Klopp.

Een vaste basisplek heeft Solanke nog niet; woensdag viel hij een kwartier voor tijd in tegen West Bromwich Albion (0-0). De invaller leek zijn ploeg een zege te bezorgen, maar een laat doelpunt van Solanke werd afgekeurd. In totaal speelde de ex-Vitessenaar dit seizoen 250 minuten in de Premier League. "Als je iets hebt bereikt, wil je altijd meer. En als je niet bereikt wat je kunt bereiken, dan wil je daar zo snel mogelijk iets aan doen", vertelt hij aan Sky Sports. "Ik moet gewoon geduldig blijven en dan komt mijn moment."

De samenwerking met Klopp bevalt Solanke uitstekend. Het twintigjarige talent noemt de Duitser 'een van de beste trainers ter wereld'. "En heeft ook met een aantal van 's werelds beste spelers gewerkt. Als hij positieve feedback geeft, doet me dat goed. Daar heb ik echt behoefte aan. Ik ben bezig aan het eerste Premier League-seizoen waarin ik veel aan de bak kom. Ik heb dus veel te leren."

Bezig met laden …