voetbalzone

Ex-Vitessenaar maakt debuut bij Liverpool: ‘Een project voor de lange termijn’

Chris Meijer13 jul 2017, 11:17
Laatst bijgewerkt: 13 jul 2017, 11:17
Advertentie

Liverpool nam Dominic Solanke deze zomer transfervrij over van Chelsea. De negentienjarige spits debuteerde woensdagavond voor the Reds in een vriendschappelijke wedstrijd tegen Tranmere Rovers. Manager Jürgen Klopp zag tijdens het debuut van Solanke een aantal goede dingen, maar wil geen haast maken met de jonge aanvaller.

“Hij beslist voor zichzelf hoe snel hij aansluit bij het eerste elftal. Het is duidelijk dat hij een jonge speler is, een project voor de lange termijn. Ik heb alle tijd van de wereld”, zegt Klopp in gesprek met de Liverpool Echo. “Als hij een klein beetje haast maakt met zijn ontwikkeling, is het allemaal goed. Ik heb vanavond enkele prachtige dingen van hem gezien en ik denk dat iedereen Engeland op WK Onder-20 gezien heeft, dat was fantastisch.”

“Dominic is al een hele getalenteerde jongen, maar hij moet zich op enkele vlakken nog verbeteren. Heel veel punten zijn al heel goed: zijn aanname en zijn bewegingen bijvoorbeeld”, stelt de Duitse manager van the Reds. “Het hangt van hem af, maar ik zal zijn ontwikkeling niet in de weg staan. Als hij sterk genoeg is, zal ik hem zeker gaan gebruiken. Hij zal zoveel mogelijk met ons mee gaan trainen komend seizoen.”

In de eerste oefenwedstrijd van het seizoen rekende Liverpool af met Tranmere Rovers. De club, die uitkomt op het vijfde niveau van de Engelse voetbalpiramide, werd met 0-4 aan de kant gezet, tot tevredenheid van Klopp.“Ik vond het heel leuk om te zien. Het begon een beetje stijf, omdat spelers nog moesten zoeken naar hun rol. Maar de tweede helft oogde het een stuk frisser. Ik was erg blij met de selectie die ik vandaag tot mijn beschikking had.”

Bezig met laden …