Ex-Vitessenaar schiet Córdoba van Albert Ferrer naar Primera División

Daniel Cabot Kerkdijk22 jun 2014, 20:10
Laatst bijgewerkt: 22 jun 2014, 20:10

Córdoba keert na een afwezigheid van 42 jaar terug in de Primera División. De ploeg van Albert Ferrer, die in het verleden een seizoen voor de selectie van Vitesse stond, speelde zondag met 1-1 gelijk tegen Las Palmas. De heenwedstrijd voor eigen publiek was in 0-0 geëindigd. De gelijkmaker van Córdoba kwam pas in de extra tijd van de tweede helft tot stand.

Ferrer tekende in februari een contract voor een half jaar en onder diens leiding eindigde Cordóba op een zevende plaats in de Segunda División. Omdat Barcelona B het seizoen op een derde stek afsloot, mochten de Zuid-Spanjaarden alsnog de play-offs in en kreeg Ferrer automatisch een nieuw contract aangeboden. Het eerste duel met Las Palmas eindigde in 0-0 en de return op de Canarische eilanden leek in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg te eindigen. In de uiterste slotfase liep het duel in het Estadio de Gran Canaria echter volledig uit de hand.

Met nog anderhalve minuut op de klok betraden tal van supporters het speelveld en koos de arbiter ervoor om het duel te staken. Na een oponthoud van enkele minuten werd de wedstrijd hervat en maakte ex-Vitessenaar Ulises Dávila middels een intikker de doorslaggevende gelijkmaker. Eerder verzekerden Eibar en Deportivo la Coruña zich al van promotie.