voetbalzone

Ex-voorzitter Santos beschuldigt Neymar: 'Daarom speelde hij slecht'

Matthijs van Laar15 dec 2015, 11:14
Laatst bijgewerkt: 15 dec 2015, 11:14
Advertentie

Barcelona neemt het donderdag in Japan op tegen het Chinese Guangzhou Evergrande, in een poging de finale van het WK voor clubteams te bereiken. De laatste keer dat de Catalanen op dat podium stonden was in 2011, toen in de eindstrijd de degens werden gekruist met Santos. Neymar stond destijds rechtstreeks tegenover zijn huidige teamgenoten.

voetbalzone

De superster zou anderhalf jaar later pas de overstap maken naar Spanje, maar had toen al wel contact met Barcelona. Toenmalig Santos-president Luís Álvaro de Oliveira Ribeiro beweert zelfs dat Neymar om die reden niet zijn best deed in de finale. “Ik wist al voor het toernooi dat zijn vader een voorcontract had gesloten met Barcelona. Hij ontving daar ook geld voor”, beweert Ribeiro.

“We stonden dus in de finale, terwijl onze sterspeler geld had gehad van de tegenstander. Of dat iets te maken had met zijn prestatie? Daar twijfel ik niet aan. Vanaf dat moment werden zijn prestaties bij Santos al minder”, herinnert de ex-preses zich. “Hij werd minder beslissend. Het leek erop alsof hij de minuten tot zijn vertrek aan het aftellen was.”

Bezig met laden …