voetbalzone

Excelsior baalt van late en zure nederlaag: 'Ajax creëerde eigenlijk niks'

Gijs Freriks21 dec 2014, 19:25
Laatst bijgewerkt: 21 dec 2014, 19:25
Advertentie

Excelsior speelde zondagmiddag een uitstekende wedstrijd tegen Ajax, maar vergat zichzelf te belonen en leed uiteindelijk een 0-2 nederlaag. “We hebben eigenlijk alleen vergeten om Ajax de nekslag toe te dienen. Vooral die kans van Jeff Stans had erin gemoeten”, zei Marinus Dijkhuizen.

voetbalzone

“Ajax creëerde eigenlijk niks”, concludeerde de trainer van Excelsior na afloop in gesprek met de NOS. “Alleen dat geweldige schot van Ricardo van Rhijn van dertig meter tegen de lat en een kopbal uit een corner, verder konden ze niks creëren. Ik had ook echt niet het idee dat Ajax ging scoren en had dus zeker op een puntje gerekend. Helaas is dat niet gelukt.”

Dijkhuizen kijkt logischerwijs wel met een tevreden gevoel terug op de eerste seizoenshelft. Excelsior gaat de winterstop in met een dertiende plaats. “Dit geeft wel moraal om ons na de winterstop veilig te spelen. We zijn een half jaar onderweg en hebben goed gevoetbald. Met zeventien punten mogen we best tevreden zijn. Dit geeft veel moed voor na de winterstop.”

Bezig met laden …