Excelsior boekt vierde overwinning op rij en gaat concurrentie voorbij

Erik van Dam01 mrt 2014, 19:42
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2014, 19:42

Excelsior presenteert zich uitstekend na de winterstop. De Rotterdammers verloren weliswaar van Helmond Sport, maar speelden daarnaast één keer gelijk en wonnen vijf van de zeven duels in de Jupiler League. Zaterdagavond kwam daar een nieuwe overwinning bij, thuis tegen nieuwkomer Achilles 29. Het team van Marinus Dijkhuizen boekte een verdiende 3-0 zege en klimt daarmee verder, voorbij FC Eindhoven en VVV-Venlo naar plaats drie.

Excelsior - Achilles 29 3-0
Vrijdagavond speelde FC Dordrecht gelijk en dat bood Excelsior een dag later de gelegenheid de achterstand te doen krimpen. Dat lukte prima: het gat is nu nog ‘maar’ zes punten. Lars Veldwijk brak de wedstrijd na twintig minuten open, toen hij simpel en rustig binnentikte nadat Jordan Botaka geen doel trof. Bij die voorsprong bleef het geruime tijd, maar Achilles maakte nooit echt aanspraak op een punt, laat staan meer. Botaka drukte af na voorbereidend werk van Daan Blij voor de 2-0 en op de valreep was het Blij zelf die de derde maakte.

FC Emmen - FC Volendam 4-1
Eerder op de dag haalde FC Emmen op eigen veld uit tegen FC Volendam, dat de laatste wedstrijden niet lekker in zijn vel zit. In de eerste helft liep het Andere Oranje in een tijdsbestek van zestien minuten tegen de 1-0, 2-0 en 3-0 aan van Roland Bergkamp, Oebele Schokker en Alexander Bannink. Kort voor de helftwissel verzachtte Robert Mühren de Volendamse pijn ietwat door vanaf elf meter de aansluitingstreffer te maken. Bergkamp bracht het verschil na rust echter weer op drie met zijn tweede van de dag en zijn dertiende van het seizoen.