voetbalzone

Excelsior legt in de smaak gevallen huurling twee seizoenen vast

Erik van Dam29 mei 2012, 18:50
Laatst bijgewerkt: 29 mei 2012, 18:50
Advertentie
/

Excelsior en Rangelo Janga gaan langer met elkaar door. Halverwege het voorbije seizoen kwam de lange spits op huurbasis over van Willem II, waar zijn contract ten einde zou lopen. Janga deed het redelijk in de Eredivisie en maakte twee goals, maar kon degradatie niet voorkomen. Terwijl Willem II promotie mocht vieren, zakte Excelsior af. Janga heeft zich desondanks voor twee jaar aan de Rotterdammers verbonden.

Janga zat afgelopen seizoen veelvuldig op de reservebank in Tilburg en stond open voor een verhuurperiode. John Lammers, toen nog in dienst bij de Rotterdammes, besloot hem de rest van het seizoen naar Woudestein te halen. De twintigjarige Janga kreeg dertien maal een basisplaats en scoorde tegen zowel NAC als FC Groningen, duels die Excelsior won (3-0 en 2-1).

Omdat Willem II hem geen nieuwe overeenkomst aanbood, kon Excelsior haar huurling definitief vastleggen. Via de officiële kanalen communiceert men nu dat Janga is gecontracteerd voor de seizoenen 2012/13 en 2013/14. Excelsior hoopt zo spoedig mogelijk promotie te bewerkstelligen en kan behalve Janga daarbij ook gebruikmaken van Dennis den Haan. Hij komt over van Sportclub Excelsior en tekende voor een seizoen.

Bezig met laden …