voetbalzone

Excelsior maakt opvolger Tomasson officieel: ‘Een echte Excelsior-man’

Daniel Cabot Kerkdijk01 jan 2014, 07:00
Laatst bijgewerkt: 01 jan 2014, 07:00
Advertentie

Marinus Dijkhuizen is per direct de nieuwe hoofdtrainer van Excelsior. De 41-jarige oefenmeester is de opvolger van de afgelopen maand naar Roda JC Kerkrade vertrokken Jon Dahl Tomasson en tekent voor anderhalf jaar. Dijkhuizen was vorig jaar zomer ook in beeld om hoofdtrainer te worden in Kralingen, maar toen opteerde de directie voor de aanstelling van Tomasson.

“Het zijn hectische dagen geweest. Na het vertrek van Tomasson hoopte ik uiteraard dat Ferry de Haan (algemeen directeur, red.) mij zou bellen en gelukkig gebeurde dat ook”, vertelt Dijkhuizen via de officiële kanalen van Excelsior. De oud-aanvaller speelde in zijn actieve loopbaan voor Excelsior en liep in het kader van zijn trainerscursus ook bij de Kralingers rond. “Ik ben wat dat betreft echt een Excelsior-man, dus het voelt heel erg goed dat ik dan bij deze club als hoofdtrainer aan de slag mag gaan.”

Dijkhuizen was hoofdtrainer bij eersteklasser De Meern en spitsentrainer bij FC Utrecht. “Uiteraard was men bij De Meern teleurgesteld, al gunnen ze mij deze kans wel.” De Haan is blij dat zo snel een opvolger voor Tomasson is gevonden. “We hebben er alle vertrouwen in dat onder zijn leiding de lijn kan worden doorgetrokken die we sinds het begin van dit seizoen hebben ingezet.’’

Bezig met laden …