voetbalzone

Excelsior Maassluis voltooit volgende stunt en kegelt FC Volendam uit de beker

Lars Capiau16 nov 2023, 20:58
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 04:36
Advertentie

FC Volendam heeft zich lelijk geblameerd in de TOTO KNVB Beker. Op bezoek bij de amateurs van Excelsior Maassluis ging de Eredivisionist pijnlijk onderuit: 1-0. De Volendammers zijn na Heracles Almelo, PEC Zwolle, NAC Breda, Helmond Sport en Telstar alweer de zesde betaaldvoetbalclub die tegen een amateurploeg uit het bekertoernooi vliegt.

De Volendammers traden aan in een sterke basiself. Alleen Calvin Twigt, die zijn basisdebuut maakte namens Jong Oranje tegen Gibraltar (1-0 winst), deed niet mee bij de ploeg van Matthias Kohler. Bram van Driel maakte daarom zijn basisdebuut.

Milan de Haan noteerde namens de bezoekers een eerste kans. Zijn inzet uit een corner werd door Excelsior Maassluis van de lijn gehaald. Aan de andere kant kon Pieter Langedijk alleen op het Volendamse doel af, maar Mio Backhaus stond de spits daar in de weg.

In de twintigste minuut pakte de thuisploeg brutaal de voorsprong. Redouan Omar Ouali schoot na een snelle uitbraak de aanwezige fans met zijn doelpunt in extase: 1-0.

Even later kregen de amateurs zelfs een grote kans op een verdubbeling van de marge. Vincent Schippers werkte een voorzet van Langedijk echter net naast de verkeerde kant van de paal.

Na die kans creërde de Eredivisionist weer enkele goede kansen. Zo tikte Darius Johnson de bal langs de keeper, maar werd deze wederom van de lijn gehaald. Lequincio Zeefuik kon een voorzet van Robert Mühren niet binnenglijden, terwijl een schot van Bilal Ould-Chikh gepakt werd door doelman Tobias van der Kleij.

In het tweede bedrijf knokte de amateurploeg zich naar de overwinning. Het loerde op snelle counters, waar Volendam met man en macht de gelijkmaker zocht.

Pogingen van Mühren en Zach Booth (redding) en Damon Mirani en De Haan (naast) werden echter niet benut, terwijl Backhaus nog eens reddend moest optreden na een schot van Dave van Delft.

In de 93e minuut dacht Volendam op gelijke hoogte te komen, maar die treffer werd wegens buitenspel afgekeurd. Zo hield Excelsior Maassluis knap stand en kegelde het Volendam uit de beker.

Bezig met laden …