voetbalzone

Excelsior wacht af: ‘PSV heeft een probleem, niet wij’

Erik van Dam20 jan 2015, 15:26
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2015, 15:26
Advertentie

Excelsior heeft wel degelijk een aanbieding ontvangen van PSV, om doelman Gino Coutinho af te staan. RTV Rijnmond berichtte dinsdagmiddag dat de Rotterdammers het verzoek hadden gekregen om Coutinho gratis te laten vertrekken, maar die informatie is volgens Voetbal International onjuist. Excelsior heeft slechts ‘nee’ gezegd tegen het eerste bod dat werd gedaan vanuit Eindhoven.

voetbalzone

PSV zoekt een derde doelman, omdat Nigel Bertrams is weggevallen met een blessure. Directeur Ferry de Haan laat weten dat de Brabanders vrijdag toenadering zochten en een financieel voorstel deden, om Coutinho per direct over te nemen. “Dit bedrag was voor ons geen reden om mee te werken aan een overgang”, legt De Haan uit.

“Na het weekend zijn ze teruggekomen bij ons met de vraag of wij bij ons standpunt bleven. Daarop hebben wij ‘ja’ gezegd. PSV heeft ons vervolgens laten weten verder te gaan kijken. Of dit betekent dat ze niet meer terugkomen? Dat weet ik niet. Het blijft de voetballerij”, zegt De Haan. Marinus Dijkhuizen, die Coutinho gebruikt als zijn eerste keus tussen de palen, zou het niet erg vinden als PSV daadwerkelijk verder gaat zoeken.

“PSV heeft een probleem, niet wij”, aldus de trainer. Coutinho zat in de zomer zonder club, maar Excelsior haalde hem vervolgens transfervrij naar Woudestein. Hij verving Jordy Deckers en Alessandro Damen, die in de ogen van de technische staf niet voldeden. Coutinho’s verbintenis loopt in de zomer weer ten einde.

Bezig met laden …