voetbalzone

Exodus bij Chelsea kent geen einde: Arsenal presenteert Kai Havertz

Mart Oude Nijeweeme28 jun 2023, 21:06
Laatst bijgewerkt: 28 jun 2023, 21:06
Advertentie

Kai Havertz is officieel speler van Arsenal, zo maken de Noord-Londenaren woensdagavond bekend. De 24-jarige aanvaller komt over van Chelsea en kost the Gunners een slordige tachtig miljoen euro. Havertz is de eerste zomertransfer die door Arsenal wordt afgerond. Verwacht wordt dat Declan Rice de volgende is. De middenvelder van West Ham United staat eveneens voor een Londense overstap.

Naast Arsenal waren ook Real Madrid en Bayern München geïnteresseerd in de diensten van Havertz. Real wilde echter niet verder gaan dan 58,5 miljoen euro, waardoor een transfer naar de Koninklijke al snel uitgesloten werd. Bayern had het voordeel dat Thomas Tuchel, waarmee Havertz in 2020 de Champions League won, werd aangesteld. De Duitse grootmacht bleek echter niet concreet genoeg, waardoor ook die transfer in het water viel.

Mikel Arteta is blij met de komst van Havertz. “Kai is een speler van topkwaliteit", aldus de Spaanse coach. "Hij is veelzijdig en intelligent en zal enorm veel kracht en variatie in ons spel brengen. We kunnen niet wachten om samen met hem aan de slag te gaan bij de start van de voorbereiding." Ook de hoofdrolspeler zelf is in zijn nopjes met de deal. "Deze club heeft zo'n grote geschiedenis. Het doel is om prijzen te winnen. Ik ga er alles aan doen om dat te bewerkstelligen. Voor de fans en voor iedereen binnen de club."

Havertz was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij Chelsea onder Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard, maar wist zich desondanks niet aan de sportieve malaise van de Londenaren te onttrekken. De 35-voudig international kwam in 47 duels tot negen treffers en een assist over alle competities. Toch zullen Chelsea-fans hem niet snel vergeten. In de finale van het kampioenenbal maakte Havertz in 2020 tegen Manchester City het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor the Blues er met de beker vandoor gingen.

Havertz is zeker niet de eerste speler die Chelsea deze transferperiode verlaat. N'Golo Kanté vertrok naar het Saudi-Arabische Al-Ittihad, terwijl Hakim Ziyech ploeggenoot van Cristiano Ronaldo wordt bij Al-Nassr. Ook doelman Édouard Mendy en centrale verdediger Kalidou Koulibaly staan voor een transfer naar het Midden-Oosten. Eerstgenoemde maakt de overstap naar Al Ahli en Koulibaly is vanaf volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Al Hilal. Ook Mateo Kovacic gaat Chelsea verlaten.

Bezig met laden …