voetbalzone

Exodus Chelsea komt op gang: Kai Havertz vertrekt voor 70 miljoen euro

Bart DHanis21 jun 2023, 14:44
Laatst bijgewerkt: 21 jun 2023, 14:44
Advertentie

Arsenal heeft de transfer van Kai Havertz afgerond, zo meldt transfermarktexpert Fabrizio Romano woensdagmiddag op Twitter. De Duitse aanvaller annex middenvelder komt voor zestig miljoen pond, omgerekend zo’n zeventig miljoen euro over van stadgenoot Chelsea. Romano gebruikte zijn kenmerkende 'here we go' en meldt dat Havertz deze week nog een contract bij the Gunners gaat ondertekenen.

Een transfer van Havertz hing al langer in de lucht. Arsenal meldde zich eerder deze maand al bij Chelsea voor de international, maar hoorde een vraagprijs van 87 miljoen euro. Dat bedrag vond Arsenal te gortig voor de 24-jarige linkspoot. Nu hebben de twee Londense clubs echter alsnog een akkoord bereikt over een transfersom. Hij gaat voor zeventig miljoen euro de overstap maken, dat bedrag kan door middel van bonussen oplopen tot 75 miljoen euro.

Naast Arsenal waren ook Real Madrid en Bayern München geïnteresseerd in de diensten van de enkelvoudig Champions League-winnaar. Real wilde echter niet verder gaan dan 58,5 miljoen euro, waardoor een transfer naar de Koninklijke al snel uitgesloten werd. Bayern had het voordeel dat Thomas Tuchel, waarmee Havertz in 2020 de Champions League won, werd aangesteld. De Duitse grootmacht bleek echter niet concreet genoeg, waardoor ook die transfer in het water viel.

Havertz was het afgelopen seizoen een vaste waarde bij Chelsea onder Tuchel, Graham Potter en Frank Lampard, maar wist zich desondanks niet aan de sportieve malaise van de Londenaren te onttrekken. De 35-voudig international kwam in 47 duels tot negen treffers en een assist over alle competities. Toch zullen Chelsea-fans hem niet snel vergeten. In de finale van het kampioenenbal maakte Havertz in 2020 tegen Manchester City het enige doelpunt van de wedstrijd, waardoor the Blues er met de beker vandoor gingen.

Havertz is zeker niet de eerste speler die Chelsea deze transferperiode verlaat. N'Golo Kanté vertrok naar het Saudi-Arabische Al-Ittihad, terwijl Hakim Ziyech ploeggenoot van Cristiano Ronaldo wordt bij Al-Nassr. Ook doelman Édouard Mendy en centrale verdediger Kalidou Koulibaly staan voor een transfer naar het Midden-Oosten. Eerstgenoemde maakt naar verwachting de overstap naar Al Ahli en Koulibaly is vanaf volgend seizoen te bewonderen in het shirt van Al Hilal. Mateo Kovacic gaat Chelsea eveneens verlaten. Hij gaat op korte termijn tekenen bij Manchester City.

Bezig met laden …