voetbalzone

‘Extreem boze’ Sarri haalt uit naar eigen spelersgroep na nederlaag

Dominic Mostert19 jan 2019, 22:37
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2019, 22:37
Advertentie

Maurizio Sarri lijkt even klaar met zijn spelers. De trainer van Chelsea is diep teleurgesteld over de mentaliteit die zijn elftal zaterdag aan de dag legde tegen Arsenal, zo vertelt hij na afloop. Chelsea verloor met 2-0 in het Emirates Stadium en zag nummer vijf Arsenal naderen tot drie punten. "Ik ben heel boos over onze instelling vandaag", zei Sarri tegen BT Sport.

"Ik snap dat we tegen sterke ploegen in de problemen kunnen komen, maar daar moeten we veel beter op reageren dan we vandaag deden", aldus de trainer, die aanvankelijk lang met zijn spelers in de kleedkamer zat voordat hij de pers te woord stond. Hij vond het belangrijk om zijn spelers duidelijk te maken wat hij van hun optreden vond. "Ja, natuurlijk. Het hoort bij mijn werk om met het team in gesprek te gaan. We kunnen zo'n instelling niet accepteren." Sarri zegt dat Chelsea anderhalve week geleden tegen Tottenham Hotspur (1-0 nederlaag) in de EFL Cup ook zo zwak voor de dag kwam.

"We dachten dat we dat probleem hadden aangepakt, maar het blijkt nog steeds moeilijk om ons klaar te stomen en echt gemotiveerd te zijn voor een wedstrijd. Verliezen is één ding, maar op deze manier verliezen kan ik niet accepteren", aldus de Italiaan, die er op de daaropvolgende persconferentie nog een schep bovenop deed. "Ik moet zeggen dat ik extreem boos ben. Het ging om onze mentaliteit. Zij toonden veel meer wil dan wij. Het lijkt erop dat deze spelersgroep heel moeilijk te motiveren is. Als je dit ziet, dan hoef je het niet eens meer over tactieken te hebben."

Sarri vond het een 'moeilijke vraag' hoe het komt dat hij zijn spelers niet kan prikkelen. "Het lijkt erop dat ze mentaal niet agressief genoeg zijn. Dat zit in hun persoonlijkheden en dat is moeilijk te veranderen. Je moet ze op de een of andere manier beïnvloeden. Dat kan gebeuren door de komst van een nieuwe speler, of doordat een van de oudere spelers de touwtjes aantrekt. Wat er nu moet gebeuren, is dat de spelers en ik er open over gaan praten", stelt Sarri. "Ik ben verantwoordelijk voor de spelers en het is belangrijk dat ze de juiste houding hebben. Als ze dat niet kunnen, dan moeten ze misschien niet op dit niveau spelen."

Bezig met laden …