voetbalzone

FA belooft Brits elftal op Olympische Spelen 2012

06 aug 2008, 15:12
Laatst bijgewerkt: 06 aug 2008, 15:12
Advertentie
Aan de Olympische Spelen van 2012 zal een Brits voetbalteam meedoen. Voorzitter van de FA Brian Barwick maakte woensdagmiddag een einde aan alle onduidelijkheid door te stellen dat de bond met een Brits voetbalteam wil aantreden. Dit ondanks de tegenwerking van Wales, Schotland en Noord-Ierland.

De Olympische Spelen worden over vier jaar in Londen gehouden en men praat al maandenlang over een mogelijk Brits voetbalelftal. Nu mag het Verenigd Koninkrijk nog geen voetbalploeg afvaardigen naar het grootste sportevenement ter wereld, omdat de vier Britse landen met een eigen jeugdteam deelnemen aan de verscheidene (kwalificatie)competities voor de WK’s en EK’s voor spelers onder de 21 jaar. Op de Spelen zelf komen de vier Britse landen wel één vlag uit.

Omdat de landen eigen jeugdteams hebben is het onmogelijk om een ingespeeld team te krijgen. Barwick ziet echter nauwelijks problemen. “Of ik denk dat we op de Spelen van 2012 een Brits voetbalteam moeten hebben? Ja, geen twijfel over mogelijk”, zei de preses tegen de BBC. “We moeten de mening van Schotland, Wales en Noord-Ierland respecteren, maar de Spelen zijn over vier jaar in Londen en dan is het belangrijk dat we een representatief elftal hebben.”

Het Verenigd Koningkrijk kwam tot de jaren zestig met een verenigd elftal uit op de Olympische Spelen; daarna gingen de landen hun eigen gang. Volgens Barwick zal daar spoedig weer verandering in komen. “Ik zie geen reden waarom we in 2012 niet met een Brits elftal kunnen verschijnen. Er zullen wat compromissen moeten worden gemaakt, maar ik kan beloven dat we over vier jaar aantreden met een Brits elftal.”
Bezig met laden …