voetbalzone

‘FA Cup is mooiste toernooi ter wereld, hopelijk halen we de finale’

Peter Nusselder09 jan 2012, 09:19
Laatst bijgewerkt: 09 jan 2012, 09:19
Advertentie

Martin Jol bereikte zaterdag met Fulham de volgende ronde in het Engelse bekertoernooi, door met 4-0 te winnen van League One-koploper Charlton Athletic. De Nederlandse oefenmeester bewaart uit zijn tijd als speler goede herinneringen aan het FA Cup-toernooi en wil deze nu als coach winnen.

/

De Fulham-trainer zal bekerduels dan ook niet aangrijpen om zijn belangrijkste spelers rust te gunnen en wissels speeltijd te geven. “De FA Cup is voor mij het mooiste toernooi ter wereld”, vertelt Jol aan The Guardian. “Hopelijk kunnen we dit seizoen de finale halen, dat is alweer even geleden voor Fulham”, weet de Nederlander; 37 jaar geleden streden the Cottagers voor het laatst om de Engelse beker.

Wedstrijden om de FA Cup stonden in die dagen nog garant voor volle tribunes, maar vandaag de dag is dat niet meer zo, heeft Jol gemerkt. “Toen ik zelf nog speelde bij West Bromwich Albion betekende de FA Cup altijd een uitverkocht huis”, herinnert de coach zich. “Ook toen ik manager was van Tottenham Hotspur waren bekerduels in trek. Met de komst van twintigduizend fans ben ik bij Fulham echter tevreden.”

Bezig met laden …