voetbalzone

FA haalt official van bekerduel na uitlatingen tegenover City-spelers

Matthijs van Laar15 jan 2013, 13:22
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2013, 13:22
Advertentie

De Engelse voetbalbond heeft assistent-scheidsrechter John Brooks laten weten dat hij dinsdagavond niet naar West Bromwich hoeft te reizen voor de FA Cup-replay tussen Albion en Queens Park Rangers. Aanleiding hiervoor is de opmerking die de official afgelopen weekend maakte na afloop van het competitieduel tussen Arsenal en Manchester City. “Je fans hebben 62 pond betaald om mee te gaan, bedank ze even”, droeg hij Joe Hart en Joleon Lescott op.

De uitlatingen van Brooks leidde tot de nodige ophef in Engeland en de scheidsrechterscommissie van de FA acht het dan ook verstand om hem voorlopig even uit de schijnwerpers te houden. Zodoende zal zijn plek in de wedstrijd van dinsdagavond worden overgenomen door collega Dave Bryan. Brooks is dit seizoen voor het eerst actief op het hoogste niveau en de commissie vreest dat de ontstane ophef van invloed kan zijn op zijn functioneren.

Sinds de opmerking van Brooks, afgelopen zondag, wordt hij voortdurend lastiggevallen door journalisten en reporters die azen op een quote van de jonge leidsman. “We moeten onze officials beschermen”, verklaarde een woordvoerder in gesprek met the Guardian. Brooks zal door de beslissing van de FA ook afstand moeten doen van zijn match fee.

Bezig met laden …