voetbalzone

FA legt kibbelende Neville en Tévez geen disciplinaire straf op

Daniel Cabot Kerkdijk22 jan 2010, 19:07
Laatst bijgewerkt: 22 jan 2010, 19:07
Advertentie

De tuchtcommissie van de Engelse voetbalbond (FA) ziet geen reden om Gary Neville (Manchester United) en Carlos Tévez (Manchester City) te straffen voor hun gedrag tijdens en na de onderlinge bekerontmoeting van afgelopen week, zo meldt BBC Sport. De aanvoerder van Manchester United stak dinsdagavond in het met 2-1 verloren treffen zijn middelvinger op naar zijn oud-collega Tévez.

/

Neville kon zich zich niet beheersen toen de Argentijn zijn ploeg met twee goals de das omdeed. De ervaren verdediger toonde zijn middelvinger toen hij aan het warmlopen was. Tévez had even daarvoor de miljoenenploeg van Roberto Mancini op voorsprong gebracht. Televisiecamera's legden het voorval vast, waarop de FA besloot een onderzoek naar het incident te starten.

Neville stond onder meer achter de woorden van Sir Alex Ferguson, die beweerde dat de Argentijn zijn transfersom niet waard is. "Hij is een hielenlikker en een idioot. Van de trainer had ik het verwacht, maar niet van hem. Het stelt me teleur dat hij achter zijn trainer blijft staan", reageerde Tévez op zijn beurt. Volgens BBC heeft de FA het tweetal wel een waarschuwing uitgedeeld, en kunnen zij bij herhaling wel eventueel gestraft worden.

Bezig met laden …