voetbalzone

'FA neemt gemopper over volle kalender serieus en denkt aan wijzigingen'

Bart Kruyt17 feb 2016, 09:20
Laatst bijgewerkt: 17 feb 2016, 09:20
Advertentie

De ploegen in Engeland spelen ieder seizoen ontzettend veel wedstrijden en vooral coaches en spelers die uit het buitenland komen, willen zich nog wel eens beklagen over de bomvolle kalender. De Engelse voetbalbond FA is van mening dat het gemopper serieus genomen moet worden en schijnt te overwegen om een einde te maken aan een traditie in het bekervoetbal.

Tegenwoordig is het zo dat wedstrijden in de FA Cup een replay krijgen bij een gelijkspel. Pas als er na een tweede wedstrijd nog geen winnaar is, zal er worden verlengd. Dit levert voor een hoop ploegen extra duels op en volgens The Independent denkt de FA er nu aan om de replays in de zijn voornaamste bekertoernooi te laten vervallen.

Voorlopig zal er nog niet veel veranderen: er moet nog veel overleg gevoerd worden en de huidige afspraken over de FA Cup staan sowieso tot medio 2018 vast. Engeland kent twee bekertoernooien: naast de FA Cup is er ook nog de Capital One Cup. Liverpool en Manchester City staan in de finale van laatstgenoemd toernooi.

Bezig met laden …