voetbalzone

FA onderzoekt gedrag van ‘provocerende’ Neville jegens Tévez

Daniel Cabot Kerkdijk20 jan 2010, 11:12
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2010, 11:12
Advertentie

De Engelse voetbalbond (FA) gaat het gedrag van Manchester United-verdediger Gary Neville in het duel met Manchester City onderzoeken, zo meldt BBC Sport. De 34-jarige verdediger stak zijn middelvinger op nadat City-aanvaller Carlos Tévez langs de zijlijn zijn treffer vierde.

Camera’s konden het voorval vastleggen, waarna de FA woensdag besloot een onderzoek in te stellen. De voetbalbond zal nog geen sancties ondernemen, zolang de eerste beelden nog niet bekeken zijn. Het is niet voor de eerste keer dat Neville in opspraak komt voor zijn gedrag op het veld.

Neville werd in september al door de voetbalbond op zijn vingers getikt voor het overdreven en provocerend vieren van de winnende treffer van Michael Owen in het duel met de stadsgenoot. United won door de late treffer van Owen in blessuretijd met 4-3, waarop bankzitter Neville een lange sprint trok naar het uitvak vol City-fans en daar een persoonlijk feestje vierde.

Drie jaar geleden kreeg de aanvoerder van United al een berisping en een boete van de FA voor soortgelijk wangedrag; toen provoceerde Neville een vak vol Liverpool-supporters, nadat zijn ploeg eveneens in de slotseconden had weten te winnen..

Bezig met laden …