voetbalzone

FA schorst Evans en Cissé zes en zeven wedstrijden

Erik van Dam07 mrt 2015, 10:15
Laatst bijgewerkt: 07 mrt 2015, 10:15
Advertentie

De Engelse bond (FA) heeft zaterdag meegedeeld dat Jonny Evans en Papiss zes, respectievelijk zeven wedstrijden worden geschorst. Drie dagen geleden was er een akkefietje tussen de twee gedurende de wedstrijd Newcastle United-Manchester United. Evans en Cissé leken naar elkaar te spugen en in de dagen die volgden, werden de twee onderzocht door de tuchtcommissie. Nu zijn er officieel schorsingen opgelegd aan het duo.

voetbalzone

Evans ontkende tot tweemaal toe dat hij gespuugd zou hebben. “Ik werd verrast door de suggestie dat ik dat deed. Dat zit niet in mijn karakter en zoiets zou ik ook nooit doen”, bezwoer de stopper van Manchester United. Voor vrijdagavond moest hij officieel een verklaring inleveren bij de FA en hij hield voet bij stuk. Toch acht de Engelse bond hem schuldig en dus moet Evans op de blaren zitten. Louis van Gaal kan hem nu zes competitieduels niet inzetten.

Cissé erkende wél schuld. Dat deed hij via een officieel statement op de clubwebsite van Newcastle. “Ik wil mijn verontschuldigingen aanbieden. Ten eerste aan mijn ploeggenoten en mijn fans, en ten tweede aan Jonny Evans”, gaf de Senegalese aanvaller aan. De Engelse media schreven vervolgens dat Cissé zes duels schorsing zou krijgen, maar het is er zaterdag dus nog eentje meer geworden.

Bezig met laden …