voetbalzone

FA schorst Gabriel Paulista één duel voor gedrag na rode kaart

Erik van Dam25 sep 2015, 18:34
Laatst bijgewerkt: 25 sep 2015, 18:34
Advertentie

De Engelse bond (FA) schorst Arsenal-verdediger Gabriel Paulista één wedstrijd voor zijn gedrag na de rode kaart die hij ontving tegen Chelsea. Dinsdag maakte de bond al bekend dat het de rode kaart zelf seponeerde, maar dat er los daarvan nog wel een onderzoek liep naar Gabriels gedrag na de veldverwijdering.

voetbalzone

Nu laat men in een communiqué weten dat Gabriel één wedstrijd moet uitzitten vanwege onbehoorlijk gedrag. De Braziliaan liet duidelijk merken dat hij het niet eens was met de prent die Mike Dean hem gaf en dat is hem nu dus op een kortlopende straf komen te staan. Zaterdag mist de Gunner de uitwedstrijd van Arsenal tegen Leicester City.

Gabriel bekende al schuld voor de FA en dus gaat Arsenal niet in verweer tegen de straf. De verdediger krijgt overigens ook een boete van tienduizend pond, omgerekend 13.500 euro. Diego Costa, met wie hij het flink aan de stok had in de topper tegen Chelsea, zag deze week een schorsing van drie wedstrijden tegemoet voor zijn aandeel in de diverse akkefietjes tijdens de Londense derby.

Bezig met laden …