voetbalzone

FA stelt Diego Costa in staat van beschuldiging

Daniel Cabot Kerkdijk28 jan 2015, 17:10
Laatst bijgewerkt: 28 jan 2015, 17:10
Advertentie

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Diego Costa in staat van beschuldiging gesteld. Dit naar aanleiding van zijn gewelddadige gedrag in de Capital One Cup-wedstrijd tussen Chelsea en Liverpool. De aanvaller ging tot twee keer op een voet staan. Emre Can en Martin Skrtel waren de slachtoffers van de zomerse miljoenenaankoop van de Londenaren.

voetbalzone

Diego Costa hangt een straf boven het hoofd voor zijn charge op Emre Can, in de twaalfde minuut. Dat werd niet door de arbitrage waargenomen, maar op televisiebeelden is het incident goed te zien. De FA laat de charge van Diego Costa op Skrtel, in de tweede helft, met rust. De Spaanse Braziliaan, dit seizoen goed voor zeventien treffers, kan waarschijnlijk een schorsing van drie wedstrijden tegemoet zien. Hij heeft tot donderdag 18.00 uur om te reageren. Dat betekent dat hij onder meer de topper tegen Manchester City zal missen.

José Mourinho zag in beide gevallen geen kwade opzet. "Het gebeurde per ongeluk", zei de oefenmeester van Chelsea. "Diego Costa kijkt naar de bal en gaat dan wat ongelukkig op een been staan." Liverpool-coach Brendan Rodgers dacht daar wat anders over. "Diego Costa heeft een grillig kantje. Wat hij ten opzichte van Emre deed, was niet goed", meende hij.

Ploeggenoot Eden Hazard neemt het daarentegen voor Costa op. De Belg vindt de houding van de ex-aanvaller van Atlético Madrid juist bewonderenswaardig: "Hij geeft altijd alles en gaat een duel altijd met volle overtuiging in. Ook tegen Liverpool gaf hij zijn leven en toonde hij zijn geweldige mentaliteit. Hij deed het uitstekend."

Bezig met laden …