voetbalzone

'FA steunt Livermore; Hull-middenvelder ontloopt schorsing na cocaïnegebruik'

Bart Kruyt09 sep 2015, 13:35
Laatst bijgewerkt: 09 sep 2015, 13:35
Advertentie

De officiële bevestiging ontbreekt nog, maar het ziet ernaar uit dat Jake Livermore geen schorsing zal krijgen van de Engelse voetbalbond FA. De middenvelder van Hull City werd in het afgelopen seizoen betrapt op het gebruik van cocaïne en moest daardoor vrezen voor een lange afwezigheid op de velden. Dat leed lijkt hem echter bespaard te blijven.

voetbalzone

De 25-jarige middenvelder werd op 25 april, na een 0-2 overwinning bij Crystal Palace, getest op het gebruik van verboden middelen. Livermore bleek naar cocaïne te hebben gegrepen omdat hij depressief was: de enkelvoudig Engels international verloor vorig jaar mei op tragische wijze zijn pas geboren dochtertje. Door deze afschuwelijke omstandigheden zat de FA met een moreel dilemma wat het moest doen tegen Livermore.

Volgens de Daily Mail zal de middenvelder nog wel gestraft worden, maar zal hij geen schorsing krijgen, zodat hij zijn loopbaan gewoon kan voortzetten. Livermore werkt er hard aan om zijn leven weer op orde te krijgen. Tot de officiële uitspraak speelt hij nog geen wedstrijden voor Hull; dit seizoen kwam Livermore dus nog niet in actie.

Bezig met laden …