voetbalzone

FA straft Portsmouth-coach Grant voor scheldpartij jegens arbiter

Daniel Cabot Kerkdijk04 mrt 2010, 19:47
Laatst bijgewerkt: 04 mrt 2010, 19:47
Advertentie

De Engelse voetbalbond (FA) heeft Avram Grant een boete van ongeveer 1100 euro opgelegd. De Israëlische oefenmeester van Portsmouth viel afgelopen maand in de rust van het duel met Sunderland uit tegen scheidsrechter Kevin Friend. Grant belaagde de leidsheer met een forse scheldpartij.

/

De oud-trainer van onder meer Chelsea liep tijdens de pauze van de wedstrijd op Friend af en liet deze in duidelijke taal weten wat hij van diens beslissingen gedurende de eerste helft vond. Portsmouth-verdediger Ricardo Rocha ontving al na enkele minuten een rode kaart, Sunderland kwam via een strafschop op voorsprong.

Voor het oog van de camera’s werd het arbitrale trio door de 54-jarige trainer flink de les gelezen. Grant mocht daarop de tweede helft vanaf de tribune bekijken. Naast de boete gaf de FA Grant ook een officiële waarschuwing en daarbij een voorwaardelijke boete van 4500 euro. Mocht de oefenmeester zich tijdens of rondom een Premier League-duel nogmaals misdragen, dan dient hij dat bedrag op te hoesten.

Bezig met laden …