voetbalzone

FA wil levenslang stadionverbod voor relschoppers

26 aug 2009, 14:45
Laatst bijgewerkt: 26 aug 2009, 14:45
Advertentie
De Engelse voetbalbond FA wil keiharde maatregelen treffen tegen de hooligans die verantwoordelijk kunnen worden gehouden voor de rellen van dinsdagavond tijdens en rondom de League Cup-wedstrijd tussen West Ham United en Millwall. De bond wil de daders een levenslang stadionverbod opleggen.

“Wij veroordelen de wanordelijkheden die plaatsvonden op Upton Park, zowel in als buiten het stadion”, zo verklaart de FA. “We zullen zo snel mogelijk met alle partijen gaan samenwerken, inclusief de politie en de clubs, om de feiten te achterhalen. We verwachten dat alle relschoppers een stadionverbod krijgen voor de rest van hun leven.”

Supporters van de Londense rivalen gingen voor het bekerduel al met elkaar op de vuist. “Het ziet er naar uit dat dit was gepland”, aldus een woordvoerder van de politie. Tijdens de wedstrijd bestormden de relschoppers tot tweemaal toe het veld, na doelpunten van The Hammers. De politie arresteerde zeker tien veroorzakers van de ongeregeldheden. Een 44-jarige man werd neergestoken, maar verkeert niet in levensgevaar.
Bezig met laden …