voetbalzone

Fabrizio Romano komt maandag plotseling met nieuws over Calvin Bassey

Noel Korteweg03 jul 2023, 21:08
Laatst bijgewerkt: 03 jul 2023, 21:08
Advertentie

Calvin Bassey staat op het lijstje van Brighton & Hove Albion. Dat meldt Calciomercato maandagmiddag en wordt bevestigd door Fabrizio Romano op Twitter. Van een bod of überhaupt concrete interesse is voorlopig nog geen sprake. Mohammed Kudus staat ook nog steeds op de lijst bij Brighton, dat in de Ghanees een van de toptargets van deze zomer ziet. De Engelsen zijn de onderhandelingen met Ajax echter nog niet gestart.

Ajax maakte vorig jaar zomer 23 miljoen euro over om Bassey los te weken bij het Schotse Rangers. De Nigeriaans international begon als basisspeler bij de Amsterdammers, maar raakte na de komst van John Heitinga – die de ontslagen Alfred Schreuder opvolgde in de Johan Cruijff ArenA – zijn plek kwijt aan Owen Wijndal. Ook de plotselinge doorbraak van Jorrel Hato zorgde ervoor dat Bassey steeds minder aan spelen toekwam.

Bassey kwam afgelopen seizoen tot 39 optredens in het shirt van Ajax, maar ziet er opbouwend kwetsbaar uit. Daarom is het niet ondenkbaar dat de Amsterdammers een jaar na de komst van de linkspoot niet onwelwillend staan tegenover een verkoop, zeker nu Hato ook een betrouwbare kracht in het centrum van de defensie is gebleken. Het is niet bekend wat Ajax wil hebben voor Bassey. Aannemelijk is wel dat de nummer drie van het afgelopen Eredivisie-seizoen een groot gedeelte van de investering terug wil verdienen.

Eind juni kwam naar buiten dat Kudus een van de toptargets van Brighton is deze zomer. De club van manager Roberto De Zerbi, die afgelopen seizoen als zesde eindigde in de Premier League en daardoor de Europa League ingaat, ziet in de aanvaller annex middenvelder van Ajax de geschikte opvolger van Alexis Mac Allister, die voor 42 miljoen euro overstapte naar Liverpool. Kudus ligt nog tot medio 2025 vast in de Johan Cruijff ArenA en was dit seizoen goed voor 18 doelpunten en 7 assists in 42 wedstrijden namens Ajax.

Bezig met laden …