voetbalzone

Fabrizio Romano verklapt transfer Justin Kluivert naar Duitse top

Daniel Cabot Kerkdijk04 okt 2020, 12:43
Laatst bijgewerkt: 04 okt 2020, 12:43
Advertentie

Justin Kluivert vervolgt zijn loopbaan naar alle waarschijnlijkheid tijdelijk bij RB Leipzig. Italiaanse media speculeerden al over een mogelijke uitgaande transfer van de buitenspeler en transferexpert Fabrizio Romano onthult zondag dat AS Roma en RB Leipzig inmiddels ‘in verregaande onderhandelingen’ over de Nederlander zijn. “Een akkoord tussen de clubs over de Nederlander is aanstaande”, verzekert Romano.

Kluivert maakte in de zomer van 2018 voor een bedrag van 18,7 miljoen euro de overstap van Ajax naar AS Roma. Hoewel de aanvaller sindsdien tot 68 optredens in alle competities als Giallorosso kwam, heeft hij volgens Italiaanse media de beleidsbepalers niet geheel kunnen overtuigen en wordt een tijdelijk vertrek uit het Stadio Olimpico als de beste oplossing gezien. RB Leipzig betaalt anderhalf miljoen euro voor de tijdelijke komst van Kluivert en zal een optie tot koop krijgen.

Trainer Paulo Fonseca liet Kluivert, 21 jaar en goed voor 9 goals en 10 assists, dit seizoen alleen twee keer kort invallen in de Serie A-wedstrijden tegen Hellas Verona en Udinese. Door de komst van Pedro, die eerder deze zomer transfervrij overkwam van Chelsea, is de concurrentie voor de zoon van Patrick Kluivert opnieuw toegenomen. Als alle gesprekken tot een goed einde worden gebracht, zal hij maandag in Duitsland een medische keuring ondergaan.

De naam van Kluivert viel al toen een ruildeal met Arsenal, waarbij Henrikh Mkhitaryan de omgekeerde weg zou bewandelen, moest worden beklonken. De Romeinse club nam de Armeniër na een succesvolle huurperiode in Rome uiteindelijk over zonder de Nederlander in de deal te betrekken. Ook Mkhitaryan is een geduchte concurrent voor Kluivert, die eveneens in de belangstelling van Hertha BSC stond.

Duitse media verzekeren dat Kluivert niet de eerste keuze van RB Leipzig was. Thomas Lemar leek op weg naar die Rote Bullen, maar de financiële eisen van de aanvaller van Atlético Madrid zorgden ervoor dat de gesprekken tussen de clubs gestaakt werden.

Bezig met laden …