voetbalzone

Fabrizio Romano weet de details van naderende uitgaande transfer bij Ajax

Noel Korteweg21 aug 2023, 22:37
Laatst bijgewerkt: 25 jul 2024, 00:41
Advertentie

Ajax en FC Porto naderen een akkoord over de transfer van Jorge Sánchez, zo meldt Fabrizio Romano. De 25-jarige rechtsback gaat, als er niks geks meer gebeurt, op huurbasis de overstap maken naar de Portugese topclub die een optie tot koop heeft bedongen van vier miljoen euro. Porto is verplicht om Sánchez definitief over te nemen als hij minimaal vijftien wedstrijden speelt.

Vorige week woensdag werd bekend dat Porto nadrukkelijk geïnteresseerd was in de diensten van de rechtsback van Ajax. De Telegraaf wist eerder te melden dat de Amsterdammers op hoofdlijnen akkoord waren met Chivas de Guadalajara, maar dat sprak Romano even later tegen. Daarnaast zag Sánchez helemaal niets in een transfer naar Mexico. Een stap naar Portugal ziet hij wél zitten.

Sánchez werd vorig jaar zomer op het laatste moment aan de selectie van Ajax toegevoegd. De Mexicaan geldt met een transfersom van ongeveer 5 miljoen euro als een van de duurste rechtsbacks uit de clubhistorie, maar kon het in zijn eerste seizoen totaal niet waarmaken. Hij wist de concurrentiestrijd niet te winnen van Devyne Rensch en is een jaar na zijn komst dus alweer op weg naar de uitgang.

De Amsterdammers sorteerden al voor op het vertrek van Sánchez, daar vorige week Anton Gaaei werd overgenomen van Viborg FF. Ajax betaalt naar verluidt zo’n 4,5 miljoen euro voor de twintigjarige Deen, die in de Johan Cruijff ArenA gaat concurreren met Rensch. Sánchez, die deze zomer de Gold Cup won met Mexico, zat tijdens de competitiewedstrijden tegen Heracles Almelo (4-1 winst) en Excelsior (2-2) negentig minuten op de bank.

Bezig met laden …