voetbalzone

Fabrizio Romano weet hoogte van tweede bod Arsenal op Jurriën Timber

Mart Oude Nijeweeme25 jun 2023, 08:55
Laatst bijgewerkt: 25 jun 2023, 08:55
Advertentie

Het lijkt een kwestie van tijd voordat Jurriën Timber de overstap maakt naar de Premier League. De verdediger van Ajax wordt begeerd door Arsenal, dat spoedig een nieuw bod zal indienen bij de Amsterdammers. Transferexpert Fabrizio Romano vermoedt dat er op korte termijn een bedrag van 'meer dan veertig miljoen euro' zal worden geboden. Daarmee nadert Arsenal de gewenste vraagprijs van Ajax.

Romano meldde zaterdagavond al dat Timber reeds een akkoord had bereikt met Arsenal over de persoonlijke voorwaarden en dat alleen de clubs er nog uit moesten komen. Ajax wenste in eerste instantie een bedrag van circa zestig miljoen euro te ontvangen voor de 22-jarige stopper, maar BILD-verslaggever Florian Plettenberg weet dat de kans groot is dat de clubs een akkoord gaan bereiken als er een bod op tafel komt dat tussen de 40 en 45 miljoen euro plus bonussen ligt.

Dat bedrag lijkt snel op tafel te worden gelegd, meldt Romano. "Timber gelooft erin dat Arsenal het perfecte project voor zijn toekomst is", voegt de Italiaanse journalist er aan toe. "De plannen van de club en Mikel Arteta hebben hem volledig overtuigd." Even leek het erop dat ook Bayern München zich ging mengen in de strijd om de handtekening van Timber, maar de Duitse recordkampioen heeft zich teruggetrokken, waardoor Arsenal vrij baan heeft.

Clubwatcher Johan Inan zei deze week in de AD Voetbalpodcast dat Ajax Timber niet te veel zal belemmeren inzake een transfer. "Er zijn afspraken gemaakt dat hij bij een gelimiteerde transfersom mag vertrekken en Arsenal valt heel erg in de smaak bij hem. Ook omdat hij daar goede kansen heeft om te spelen. Mislintat weet hoe het werkt, die zal niet te veel dwars gaan liggen na alle afspraken die zijn gemaakt. Dat is leuk, want we hebben bij Arsenal al lang geen Nederlanders gezien."

Bezig met laden …