voetbalzone

‘Factcheck: Ajax-verdediger toch niet eerste keus van Borussia Dortmund’

Mart Oude Nijeweeme15 feb 2022, 14:32
Laatst bijgewerkt: 15 feb 2022, 14:32
Advertentie

Noussair Mazraoui staat toch niet in de belangstelling van Borussia Dortmund, zo brengt het Duitse medium WAZ dinsdag naar buiten na het doen van een factcheck. De vleugelverdediger van Ajax, die komende zomer zo goed als zeker transfervrij vertrekt bij de Amsterdammers, voerde volgens Sport1 meerdere 'concrete gesprekken' met de club uit de Bundesliga, maar een transfer lijkt er voorlopig niet in te zitten voor de rechtsback. Zaakwaarnemer Mino Raiola heeft al wel diverse gesprekken achter de rug met Dortmund en Mazraoui blijft voor de toekomst dan ook een 'interessante optie'.

Mazraoui maakte enkele weken geleden na de overwinning op PSV bekend na dit seizoen te zullen vertrekken bij Ajax. “Wat ik na dit seizoen ga doen? Dat is een goede vraag man”, reageerde hij voor de camera van ESPN. “Daar kan ik zelf ook geen antwoord op geven. Het duurt al een eeuwigheid, dat is waar. De status is nu dat ik transfervrij ben, dat is een feit. Over een half jaar loop ik uit mijn contract en ik heb nog niet bijgetekend. Bijtekenen? Het is moeilijk om te zeggen. Het is nooit helemaal uitgesloten, maar de kans is nihil, of misschien vijf procent."

Verschillende pogingen van Ajax om het contract van Mazraoui te verlengen liepen op niets uit en dus loopt hij komende zomer gratis de deur uit. Dortmund houdt de vleugelverdediger dus wel in de gaten, maar een deal voor deze zomer ligt niet in de lijn der verwachtingen. Eerder verzekerde BVB zich al van de komst van Niklas Süle. De centrumverdediger komt in de zomer transfervrij over van Bayern München. Daarnaast worden de namen van Ismael Gharbi (Paris Saint-Germain) en Karim Adeyemi (Red Bull Salzburg) in verband gebracht met een overstap naar Dortmund.

Mazraoui laat zijn belangen sinds enkele maanden behartigen door Raiola. De rechtsback beschikt over een aflopend contract bij Ajax en werd in de winter al gelinkt aan Barcelona. Een afvaardiging van de Catalaanse club zou halverwege december in Turijn hebben gesproken met Raiola over Erling Braut Haaland en Mazraoui. Barcelona is door de financiële problemen gedwongen om zijn heil te zoeken in goedkope versterkingen. De club versterkte zich met Dani Alves, al is de 38-jarige Braziliaan geen oplossing voor de lange termijn. Mazraoui zou dat wel kunnen worden. De verdediger van Ajax lijkt de clubs voor het uitkiezen te hebben.

Bezig met laden …