voetbalzone

Failliet Portsmouth begint met schoonmaak en ontslaat 85 medewerkers

Matthijs van Laar10 mrt 2010, 17:53
Laatst bijgewerkt: 10 mrt 2010, 17:53
Advertentie

Bij Portsmouth is men begonnen de club weer van onderaf aan gezond te maken. Woensdag maakte de Premier League-club bekend dat het 85 medewerkers uit hun functie zal ontheffen. Spelers van het eerste elftal hoeven voorlopig echter niet te vrezen.

/

Reden dat niemand van de selectie van coach Avram Grant zijn congé zal krijgen is dat zij als lokaas moeten dienen voor potentiële kopers. Pompey hoopt op een nieuwe eigenaar die bereid is de club te financieren en zo weer gezond te maken. De voorbije weken werden al diverse gesprekken gevoerd met kandidaten, maar stuk voor stuk zagen zij af van een overname.

Naast de vele ontslagen hebben andere personeelsleden ingestemd om minder te gaan werken om zo de salariskosten nog verder te drukken. Volgens de accountant van de club uit het zuiden van Engeland hebben ook één à twee spelers aangegeven er geen problemen mee te hebben als hun salaris wordt verlaagd. Voor de ontslagen bestond het personeelsbestand van Portsmouth uit 166 fulltime medewerkers en 154 parttimers.

Bezig met laden …