voetbalzone

Failliet Portsmouth hoopt negen strafpunten alsnog terug te krijgen

Matthijs van Laar01 mrt 2010, 17:34
Laatst bijgewerkt: 01 mrt 2010, 17:34
Advertentie

Portsmouth heeft de hoop nog niet opgegeven dat de eerder voorgestelde straf van negen punten in mindering niet wordt doorgezet. De club liet zich afgelopen vrijdag officieel failliet verklaren en staat sindsdien onder streng financieel toezicht. Ook kwam de club van de ene op de andere dag op zeven punten te staan in plaats van zestien. Inmiddels zijn dat er overigens alweer tien.

Een woordvoerder van de huidige eigenaar van Pompey, Balu Chainrai, verklaarde maandag dat de club de straf zal gaan aanvechten. Daarnaast hoopt de hekkensluiter van de Premier League buiten de transferperiode om spelers te mogen verkopen om die vervolgens weer terug te huren om het seizoen af te maken.

Andrew Andronikou, die momenteel verantwoordelijk is voor het toezicht bij de Zuid-Engelsen en ervoor moet zorgen dat de club in goede orde het seizoen af kan maken, gaat binnenkort praten met de overheid. “Ik denk dat hij een goede kans maakt”, zei de woordvoerder van Chainrai. “Maar we moeten tegenover de Premier League deze zaak aanhangig maken en niet in de media.”

“Meneer Andronikou staat in zijn recht als hij alles wil aangrijpen om de huidige situatie nogmaals te inventariseren, en ik denk dat hij een goede kans maakt omdat ik de achtergrond ken.” Dinsdag zal de directie van Portsmouth opnieuw naar het hooggerechtshof stappen waar het eveneens zal proberen strafverlichting te bewerkstelligen.

Bezig met laden …