Falcao bloeit op bij monsterzege van nationale ploeg van Colombia

Thijs Post26 mrt 2015, 19:00
Laatst bijgewerkt: 26 mrt 2015, 19:00

Radamel Falcao ligt bij Manchester United zwaar onder vuur, maar bij de nationale ploeg van Colombia heeft hij donderdag bewezen het scoren nog altijd niet verleerd te zijn. Nu is Bahrein misschien niet de beste tegenstander, maar twee doelpunten en een assist in de eerste helft zullen Falcao veel zelfvertrouwen gegeven hebben. Het werd uiteindelijk 0-6.

Bondscoach José Pékerman van Colombia liet al doorschemeren aan de slag te gaan met Falcao. Hij wilde de doelpuntenmachine van weleer weer vertrouwen op laten doen bij de nationale ploeg en hij lijkt te slagen in dat plan. De eerste actie van Falcao was geen doelpunt, maar een assist: met zijn hoofd legde hij de bal klaar voor Carlos Bacca, die het ding al vallend in de kruising hamerde.

Bij zijn eerste goal liep Falcao handig weg uit de rug van een tegenstander en schoot hij de bal tegendraads binnen voor 0-2. Ook bij zijn tweede goal sprintte Falcao, die de aanvoerdersband droeg, weg bij zijn tegenstander. Hij rondde af met een prima wippertje, al had hij geluk dat de keeper uit leek te glijden. Het bleef lang 0-3, maar na rust ging het plots weer hard. Adrián Ramos maakte 0-4, Johan Mojica tekende voor 0-5 en Andrés Renteira maakte de 0-6.