Falende Takagi en missende Yanagisawa krijgen lachers op hun hand

Daniel Cabot Kerkdijk22 aug 2011, 14:10
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2011, 14:10

Atsushi Yanagisawa geniet hoog aanzien in Japan. De aanvaller speelde enkele jaren in Italië voor Sampdoria en Messina, heeft ruim vijftig interlands achter zijn naam staan en speelt nu voor Vegalta Sendai. Aan het duel van zaterdag met Nagoya Grampus 8 houdt hij geen fijne herinneringen over.

Door een doelpunt van Naoki Sugai nam Vegalta Sendai al vroeg de leiding en die voorsprong had enkele minuten voor rust best verdubbeld mogen worden. Na een verre trap naar voren zette de 34-jarige Yanagisawa de doelman van de tegenpartij onder druk, Yoshinari Takagi. Het leidde tot een kolderiek tafereel.

Takagi liet zien dat hij er beter aan doet om geen tegenstander meer uit te spelen, terwijl Yanagisawa waarschijnlijk de grootste misser uit zijn loopbaan produceerde. De aanvaller kreeg de bal in zijn bezit, had nog even tijd om naar het doel te kijken en kreeg de lachers op zijn hand door naast te schieten. Het bleef bij 0-1.