voetbalzone

Faliekant mislukte Panenka-penalty kost Palermo geen punten

Erik van Dam07 mei 2011, 20:46
Laatst bijgewerkt: 07 mei 2011, 20:46
Advertentie

Palermo is dankzij een 2-1 zege op Bari tot op drie punten van Juventus gekomen. De Sicilianen stuurden de rode lantaarndrager van de Serie A zaterdagavond puntloos terug naar huis. Bari kwam nog wel knap op voorsprong, maar Fabrizio Miccoli en Cesare Bovo herstelden de zaken voor i Rosanero. Miccoli had nog een extra goal moeten maken, maar wilde het te mooi doen.

Zonder dat er al teveel op het spel stond, streden beide clubs in het Stadio Renzo Barbera. Palermo begon goed, domineerde, maar kreeg toch een tegentreffer te verwerken. Alessandro Gazzi stoomde op over links en zette voor richting Simone Bentivoglio simpel mocht intikken. Bijna kwam Bari ook nog op 0-2, maar Salvatore Sirigu strekte zich tot het uiterste op een vrije schop van Alessandro Parisi.

Nadat Miccoli de stand had teruggebracht tot 1-1, trok Bovo de winst naar zijn team toe met een intikker na een pass van invaller Josip Ilicic. Er kwam nog een uitgelezen mogelijkheid om er ook nog 3-1 van te maken, toen Daniele Padelli aan de noodrem trok en Matteo Darmian naar de grond haalde. Miccoli nam de strafschop à la Panenka en daarop rekende Padelli al. De sluitpost bleef staan en stopte Miccoli's inzet eenvoudig.

Bekijk hier de strafschop van Fabrizio Miccoli:

Bezig met laden …