voetbalzone

Falkirk verdwijnt na vier jaar weer uit Schotse Premier League

Erik van Dam08 mei 2010, 17:46
Laatst bijgewerkt: 08 mei 2010, 17:46
Advertentie

Voor Falkirk is zaterdag het doek gevallen in de Schotse competitie. Het doelpuntloze gelijkspel op bezoek bij Kilmarnock had tot gevolg dat Falkirk niet meer weg kwam van de laatste plaats in de Premier League. De club degradeert daardoor na vier jaar weer naar de Division One en mag volgend seizoen proberen daar weer uit omhoog te klimmen. Inverness Caledonian Thistle bewandelt juist de weg naar boven.

Kilmarnock, de nummer elf op de ranglijst, verkeerde al onder even spannende omstandigheden als Falkirk. Killie kon zich geen verlies permitteren, anders zou die club een niveau naar beneden zakken. Maar het overleefde in het slot van de wedstrijd een spervuur aan pogingen van Falkirk; geen enkele bal vloog tegen de touwen.

Drie minuten voor tijd miste Ryan Flynn het doel met een volley van dichtbij en in de slotfase kreeg de ploeg geen penalty mee, waarna de degradatie definitief was. Kilmarnock redde dus het vege lijf in de slotwedstrijd en zal zich aanzienlijk moeten verbeteren om volgend jaar niet weer in de problemen te geraken. Glasgow Rangers werd al eerder Schots landskampioen.

Bezig met laden …