Falkirk volgt Glasgow Rangers naar finale

26 apr 2009, 18:06
Laatst bijgewerkt: 26 apr 2009, 18:06
Falkirk heeft zich zondagmiddag voor de eindstrijd van de Schotse beker geplaatst. Op Hampden Park was de hekkensluiter van de Schotse Premier League een maatje te groot voor tweedeklasser Dunfermline: 2-0. Op 30 mei is titelverdediger Glasgow Rangers, dat zaterdag te sterk bleek voor Saint Mirren, de tegenstander.

De doelpunten van Falkirk vielen na rust. Na een vrije trap van Neil McCann werkte Tam Scobbie de bal achter doelman Paul Gallacher. In de slotfase verzorgde Scott Arfield vanaf de stip het tweede doelpunt van The Bairns. Greg Ross maakte in het strafschopgebied een overtreding op McCann en zag hoe Arfield raak schoot.

Schlemiel aan de kant van Falkirk was Arnau Riera. De middenvelder kreeg een gele kaart voor een schwalbe en is geschorst voor de finale. Glasgow Rangers had zaterdag geen enkele moeite met Saint Mirren, dat na ruim een minuut al op achterstand werd gezet door Andrius Velicka. Daarna waren ook Kris Boyd en Kenny Miller trefzeker.